Crowdkeeping Academie

"Ik heb donateurs geworven, wat nu?"

Ben jij een maker in de creatieve sector? En heb je donateurs geworven voor je project, bijvoorbeeld via crowdfunding, maar zoek je naar concrete handvatten in het onderhouden van contact met je donateurs? Dan is de Crowdkeeping Academie iets voor jou! In een mailreeks van 10 stappen leer jij hoe jouw donateurs efficiënt en consequent onderdeel worden van jouw makerschap. Lees verder en meld je aan.

Wat is Crowdkeeping?

In samenwerking met makers en donateurs ontwikkelde programma Leve het Geven de Crowdkeeping Academie. Crowdkeeping staat voor het betrokken houden van je crowd – ook na afloop van je idee/project. In andere woorden: hoe kunnen donateurs efficiënt en consequent onderdeel worden van jouw makerschap? En wat betekent dat zowel inhoudelijk als praktisch gezien voor jou? Daar ga je in de mail reeks mee aan de slag.

Waarom Crowdkeeping?

Crowdkeeping helpt je als maker verder, en wel om 4 redenen:

 1. Jouw donateur is al enthousiast. Wist je dat het meer tijd en energie kost om een nieuwe donateur te werven dan een donateur te behouden?
 2. Door goed relatiebeheer wordt het vragen van een gift in de toekomst vanzelfsprekender.
 3. Je investeert in jezelf: op lange termijn koopt je crowd kaartjes, komt naar exposities, voorstellingen, optredens, of wil je vaker steunen.
 4. Jouw donateurs kunnen ambassadeurs van jouw werk worden. Zo kun je nieuwe doelgroepen bereiken.

Aanmelding

Wil je naast de Crowdkeeping Academie persoonlijke begeleiding ontvangen van iemand die alles weet op het gebied van relatiebeheer met donateurs? Dat kan! Met het Crowdkeeping Lidmaatschap ga je samen met een projectmedewerker een jaar lang aan de slag met het communiceren met je donateurs. Meer weten? Lees hieronder verder:

Crowdkeeping Lidmaatschap

Hoe beheer je de relatie met jouw donateurs? Meld je aan voor het 1-op-1 traject Crowdkeeping!

Heb je donateurs geworven in het afgelopen jaar? En wil je nu de volgende stap zetten in het relatiebeheer met deze donateurs, maar weet je nog niet hoe je dit kan aanpakken? Of heb je ondersteuning hierbij nodig? Meld je aan voor het Crowdkeeping Lidmaatschap! 

Samen met een projectmedewerker van het programma Leve het Geven ga je 1-op-1 aan de slag en formuleer je in een intakegesprek samen een doel op het gebied van relatiebeheer met jouw donateurs. In een jaar tijd werken we toe naar het efficiënt en structureel implementeren van het contact met gevers, en is er de mogelijkheid om een nieuwe geefvraag te stellen. Door nu het relatiebeheer met je donateurs goed op te pakken, krijg je op lange termijn je investering (ook qua tijd en energie) weer terug: je crowd koopt kaartjes, komt naar exposities, voorstellingen, optredens, kan als ambassadeur optreden of wil je vaker steunen.

Wat houdt dit concreet in?
 • We starten met een intakegesprek om samen te bepalen of het Crowdkeeping lidmaatschap bij jou past;
 • Het lidmaatschap gaat van start en de kosten worden in rekening gebracht;
 • We stellen een doel vast wat we willen behalen binnen het Crowdkeeping lidmaatschap;
 • Naast dit doel stippelen we de strategie uit en maken we een communicatieplan;
 • Hiervoor onderzoeken we de huidige donateurs, bijvoorbeeld door middel van een enquête;
 • Vervolgens hebben we elkaar 1 keer in de 6 weken een grote online update met elkaar, en kijken we hoe we eventueel toewerken naar een nieuwe of volgende geefvraag*;
 • Om al onze kennis en ervaringen te delen ontvang je de online Crowdkeeping Academie;
 • En is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de inspiratiesessies/werksessies vanuit Leve het Geven, waar je samen met andere makers kennis en ideeën kan uitwisselen.
Kosten

Dit jaarlidmaatschap kost €750 excl btw. Dit traject wordt mede aangeboden door programma Leve het Geven en het Werktuig voor Ontwikkeling PPO. Dit betekent dat je als maker maar €250 betaalt voor je lidmaatschap. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

€ 250 Leve het Geven

€ 250 Werktuig PPO

€ 250 Eigen bijdrage maker 

(excl. btw)

De aanvraag loopt via www.werktuigppo.nl

*Wil je opnieuw crowdfunden of juist een vriendenwerving starten? Met het Crowdkeeping lidmaatschap krijg je de contributiekosten van €100 excl btw cadeau. Je draagt alleen 7% fee af. 

 

To sum up!

Ben je een maker met donateurs? En wil je verder met het opzetten van relatiebeheer? Meld je dan aan!

Heb je nog vragen over het lidmaatschap? Stuur een mail naar Marjolein Marzacu via marjolein@levehetgeven.nl

Schrijf je hier in voor het lidmaatschap