Sentini Grunberg en het kinderboek Black Suns / Zwarte Zonnen

”Door science-fiction kan je jezelf zien als onderdeel van het verhaal, waar jij verantwoordelijk bent voor een andere toekomst.”

Sentini Grunberg maakte dankzij donateurs en een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland een tweetalig kinderboek mogelijk genaamd ‘‘Black Suns / Zwarte Zonnen’’. Ze startte een crowdfundingcampagne op voordekunst. Donateur Ruben Brave voelde zich zo aangetrokken tot het project dat hij een hele bijzondere tegenprestatie koos toen hij doneerde en nu is Ruben een karakter geworden in het boek! Jip gaat bij hem langs om het resultaat te zien en hem te vragen naar de redenen waarom hij doneerde. Ook spreekt Jip de auteur, Sentini, om te vragen hoe het boek tot stand is gekomen en waar ze haar inspiratie vandaan haalt.

Benieuwd naar Black Suns / Zwarte Zonnen? Bekijk hier hoe je het boek of andere merchandise kunt bestellen: https://linktr.ee/blacksuns

We spraken Ruben bij FreedomLab. Meer weten over Ruben Brave en zijn werk? Bekijk het hier: https://www.rubenbrave.com/

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van sentini grunberg

” Mensen die vaak niet onderdeel zijn van “het standaard-verhaal” moeten de hoofdrol kunnen spelen in een toekomstige of alternatieve wereld.”
”voor mijn dochter. het boek voegen we toe aan haar leesboeken(kast) en gaan we lezen. fantasie is rijkdom, de fantasiewereld is divers.”
”Zo tof wat je allemaal doet Sentini! Ik vind je echt een voorbeeld in ondernemerschap! Wat een vrouw ben je!”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.