Inez Timmer’s BAAS GIELE TAKSY: De muziek van Joni Mitchell in het Fries

’Ik dacht: Hij kan het echt vertalen op een manier dat het echt prachtige, nieuwe, Friese poëzie wordt’’

Inez Timmer heeft met haar project BAAS GIELE TAKSY iets heel bijzonders mogelijk gemaakt. BAAS GIELE TAKSY is namelijk de Friese versie van het nummer van Joni Mitchel: Big Yellow Taxi. Zangeres Inez heeft voor haar laatste project de teksten van Joni Mitchell laten vertalen naar het Fries. ‘’Joni’s teksten zijn intelligente schilderijen voor het oor en Friesland’s meest bekroonde dichter Eppie Dam maakte hier Friese pareltjes van.‘’

Ze maakte het mogelijk via een crowdfundingcampagne, met behulp van 110 donateurs en een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland. Jennifer en Smita van My Daily Shot of Culture gaan bij haar langs in Friesland om meer te weten te komen over haar project.

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van INez timmer

”Een mooie manier om de muziek van Joni Mitchel te laten horen. En ik was fan van Irolt met Inez Timmer! ‘
”joni mitchell yn it frysk. dat wurdt tiid. skitterend! ‘
”een cd om naar uit te kijken: de combinatie van joni mitchell, de friese taal en de stem van inez wordt uniek”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.