Cas du Pree en zijn debuutalbum

Cas heeft tien jaar getwijfeld of hij de sprong zou wagen tot een eigen album. Na het schrijven van zijn eerste nummer en de positieve reacties daarop, is hij gaan crowdfunden voor het album. Het is een persoonlijk album waarvan hij het gros zelf heeft geschreven. ‘’Hopelijk herkennen mensen zichzelf in de moeilijke onderwerpen waar ze normaal gezien niet makkelijk over praten, omdat ze het gevoel hebben dat dat niet kan. Sommige onderwerpen zullen lastig zijn maar ik vind dat alles openlijk bespreekbaar moet zijn” vertelt Cas. Hij maakte zijn debuutalbum mogelijk dankzij donateurs én o.a. een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. Bruno van My Daily Shot of Culture gaat bij hem langs in het Gelderse Brummen om met hem te praten over zijn debuutalbum en hoe het tot stand is gekomen. Daarnaast spreken we een donateur die bijdroeg aan het project. Kijken maar!

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van Cas du pree

”Effe luisteren en je bent verkocht!”
”Omdat Cas een topper is en dit jaar zo hard heeft gewerkt om zijn droom te verwezenlijken. Ik bied hem graag een steuntje in de rug!”
”Ik steun cas omdat ik graag meer muziek van hem wil horen”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.