Fleur Nonnekes met de film 'Kon Minder'

Portretten vastgelegd als schilderijtjes laten het verloop van een doodgewone vrijdag zien, opgedeeld in drie aktes: de ochtend, middag en avond. Het hoofdpersonage is het Groningse landschap en cultureel erfgoed.

Dat is de hybride film Kon Minder, het afstudeerwerk van Veendammer Fleur Nonnekes. Ze studeert film (AVM) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. ‘Kon Minder’ is een documentaire met fictie elementen over de schoonheid van het alledaagse Groningse leven van Groningers in Groningen. Volgens onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau voelen Groningers zich het minst gewaardeerde volk van Nederland. En daar wil Fleur verandering in brengen. Ze startte een crowdfundingcampagne op voordekunst en haalde daarmee meer dan 7.000 euro op, dankzij 143 donateurs en een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen.

”Ik vind dat Groningen en Groningers het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Daarom wil ik het kleine en wonderschone van Groningen laten zien. In deze film zit geen drama. Dat is namelijk helemaal niet Gronings. Alles gaat zoals het gaat en dat alles is prachtig, rustgevend en prima zoals het is. Zoals een echte Grunniger het zou zeggen: ‘kon minder.’” aldus Fleur.

Lieke van My Daily Shot of Culture scheurt samen met Fleur door Groningen, langs plekken waar de film is geschoten. Ook een donateur van de campagne komt aan het woord met wel een hele leuke verrassing.

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van FLEUR NONNEKES

” Omdat ik het zo belangrijk vind het imago van Groningen te verbeteren. Zeker onder jongeren. Groningen heeft zoveel te bieden! ”
”wij vinden het goed  dat groningen op een positieve manier in het beeld komt. zet hem op fleur!”
”de liefde voor groningen spat er van af, gewoon zoals het is, zonder gebakken lucht. dat vind ik mooi en herkenbaar”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.