Open Call: LIEFHEBBERS

Word jij als maker onderdeel van een unieke kunstkring?

LIEFHEBBERS is een gloednieuwe kunstkring. Een bijzonder experiment: kunstliefhebbers geven kunstenaars complete creatieve vrijheid door middel van giften, en de kunstenaars bieden hun geliefde donateurs tegenprestaties en een exclusief kijkje in de keuken. Een nieuwe manier van geven aan cultuur, waarbij de deelnemende makers en liefhebbers elkaar én nieuwe makers verder helpen: want bij succes breidt de groep kunstenaars uit!

Lijkt het jou wat om op laagdrempelige wijze je werk, zoektocht en experiment te delen met geïnteresseerde donateurs? En heb je zin om meer te leren over de omgang met donateurs en actief bij te dragen aan de kunstkring? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoe werkt LIEFHEBBERS?

LIEFHEBBERS bestaat op dit moment uit vier makers: Sascha (muziekproducer), Anna (beeldend kunstenaar), Colinda (transmedia kunstenaar) en Aleid Uhl (beeldend kunstenaar). Deze groep breiden we nu uit naar 6 makers, waarbij we streven naar makers uit verschillende disciplines. Een groep donateurs staat om ons heen en geeft specifiek aan het maakproces. Elke maand krijgen de donateurs van LIEFHEBBERS de mogelijkheid om via een cursus, kunstwerk, masterclasses of atelierbezoek het maakproces van ons als makers beter te leren kennen. 

Volledige creatieve vrijheid voor de makers, en een uniek kijkje achter de schermen voor de kunstliefhebbers! 

LIEFHEBBERS start in eerste instantie als een pilot. De ambitie is om door te groeien naar een zelfstandige stichting. Een projectmedewerker coördineert het voldoen van de tegenprestaties, het contact met de donateurs en de overige activiteiten van de kring. Als maker ben je 2 keer per jaar verantwoordelijk voor de maandelijkse content. We streven naar een basisinkomen voor elke deelnemende maker gedurende twee jaar, waarbij we het succes van de groep graag delen: zodra het mogelijk is, vergroten we de groep makers. 

Wie zoeken we? 

  • Je bent actief als kunstenaar of creatieve maker
  • Je woont/werkt in Nederland en beheerst de Nederlandse taal
  • Je wilt en kunt een commitment van 2 jaar geven aan LIEFHEBBERS
  • Je hebt zin om actief bij te dragen aan de activiteiten van LIEFHEBBERS
  • Je draagt bij aan de diversiteit en balans binnen de groep
  • Jouw aanbod op het gebied van tegenprestaties is een aanvulling binnen de groep
  • Het is een pré als je het aantal verschillende kunstvormen in de kring vergroot

Meld je aan vóór 24 september 2021 via deze link!

Naar aanleiding van je aanmelding nemen we contact op om een intakegesprek in te plannen. Hierin lichten we de kring verder toe en gaan we in gesprek over je motivatie om mee te doen. De gesprekken vinden plaats in september en oktober.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Colinda via mail@colindabongers.nl.

Meld je nu aan!

Over Leve het Geven

Het onderzoek Leve het Geven, op initiatief van Stichting voordekunst en in opdracht van Platform ACCT, is deels doorgezet met een groep Smaakmakers, makers uit verschillende disciplines. Binnen een van de routes is het idee van een geefkring ontstaan: LIEFHEBBERS. Een geefkring die geeft aan een groep makers uit verschillende disciplines en specifiek aan het maakproces. Binnen het programma Leve het Geven is er ruimte voor een pilot om deze geefkring op te zetten.

Lees meer over de SmaakmakersLees meer over het programma Leve het Geven