LIEFHEBBERS

LIEFHEBBERS is een gloednieuwe kunstkring. Een bijzonder experiment: kunstliefhebbers geven kunstenaars complete creatieve vrijheid door middel van giften, en de kunstenaars bieden hun geliefde donateurs tegenprestaties en een exclusief kijkje in de keuken. Een nieuwe manier van geven aan cultuur, waarbij de deelnemende makers en liefhebbers elkaar én nieuwe makers verder helpen: want bij succes breidt de groep kunstenaars uit!

Hoe werkt LIEFHEBBERS?

LIEFHEBBERS bestaat op dit moment uit vier makers: Sascha (muziekproducer), Anna (beeldend kunstenaar), Colinda (transmedia kunstenaar) en Aleid Uhl (beeldend kunstenaar). Deze groep wordt op dit moment uitgebreid naar 6 makers, waarbij we streven naar makers uit verschillende disciplines. Een groep donateurs, die we zullen werven, zal om ons heen staan en specifiek aan het maakproces geven. Elke maand zullen de donateurs van LIEFHEBBERS de mogelijkheid krijgen om via een cursus, kunstwerk, masterclasses of atelierbezoek het maakproces van ons als makers beter te leren kennen. 

Volledige creatieve vrijheid voor de makers, en een uniek kijkje achter de schermen voor de kunstliefhebbers! 

LIEFHEBBERS start in eerste instantie als een pilot. De ambitie is om door te groeien naar een zelfstandige stichting. Een projectmanager coördineert het voldoen van de tegenprestaties, het contact met de donateurs en de overige activiteiten van de kring. Als maker ben je 2 keer per jaar verantwoordelijk voor de maandelijkse content. We streven naar een basisinkomen voor elke deelnemende maker gedurende twee jaar, waarbij we het succes van de groep graag delen: zodra het mogelijk is, vergroten we de groep makers. 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen! 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom LIEFHEBBERS? Laat het ons weten via info@levehetgeven.nl of schrijf je in voor de Leve het Geven nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Over Leve het Geven

Het onderzoek Leve het Geven, op initiatief van Stichting voordekunst en in opdracht van Platform ACCT, is deels doorgezet met een groep Smaakmakers, makers uit verschillende disciplines. Binnen een van de routes is het idee van een geefkring ontstaan: LIEFHEBBERS. Een geefkring die geeft aan een groep makers uit verschillende disciplines en specifiek aan het maakproces. Binnen het programma Leve het Geven is er ruimte voor een pilot om deze geefkring op te zetten.

Lees meer over de SmaakmakersLees meer over het programma Leve het Geven