Stefan Cools: Kunstenaar wordt Boer

Met het project Kunstenaar wordt boer gaan Stefan en Sandra een perceel van 1,3 landbouwgrond naast het Bunderbos omvormen naar een ecologisch bloemrijk grasland met een ander verdienmodel. Een verdienmodel waarbij niet de mens maar de natuur voorop staat. Dankzij een crowdfundingcampagne en met behulp van de donateurs werd er meer dan 7000 euro opgehaald. Stefan en Sandra hebben de afgelopen jaren vele projecten in de openbare ruimte gedaan. Van vlindertuinen tot bloemenvelden in samenwerking met universiteiten, kunstopleidingen, burgeronderzoekers en buurtbewoners. Jelle van My Daily Shot Culture gaat bij hem langs op de aanplantdag, waar donateurs komen helpen bij de eerste stappen van het aanleggen het perceel.

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van stefan cools

”ik steun dit project omdat ik het belangrijk vind dat schaarse natuurlijke landschapsvormen in Nederland behouden blijven voor de toekomst.”
”jullie hebben de goede ideeën, wij kunnen financieel ondersteunen. samen maken we de wereld mooier 🌳🐝” 
”prachtig voorbeeld hoe kunst over de ‘ouderwetse’ grenzen van de eigen discipline kan kijken.”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.