Katja Grässli met de dansfilm 'Begrijp me'

”Ik zie dans als een communictiemiddel en ik was als choreograaf op zoek naar iets wat onafhankelijk is van muziek. iets dat ik alleen kon zeggen met de dans alleen.”

Het project ‘Begrijp me’ is een documentaire én een dansproject. 
In de documentaire ‘Begrijp Me’ volgt filmmaker Jef Monté, als een vlieg op de muur, het bijzondere maakproces van de voorstelling ALL-EEN van choreografe Katja Grässli. Hoe kan je dansen zonder muziek te horen? Hoe ziet dans er uit als het in gebarentaal wordt geuit? Hoe beleef je als bezoeker de voorstelling als jouw vorm van communiceren niet meer vanzelfsprekend is? Choreograaf Katja Grässli onderzoekt samen met professionele dansers Pawel en Sharon  in een voorstelling hoe dans en gebarentaal met elkaar verweven kan worden.
 Pawel is doof geboren, Sharon is na tal van operaties (slecht)horend.
 ”Hoe kwetsbaar ben je als je niet jezelf op een manier mag uitdrukken dat bij jou hoort? Dus ik probeer juist met dit project doven en slechthorenden in hun kracht te zetten”. Dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant en meer dan 160 donateurs werd er bijna 7.500 euro opgehaald om de documentaire mogelijk te maken.

Jip van My Daily Shot of Culture gaat bij een repetitie langs van choreografe Katja en ontmoet daar ook Pawel (danser), Jef (documentairemaker) én donateur Annette. Jip mag zélfs een stukje meedansen!

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van katja grässli

” Keep up the good work. Mooi hoe je er helemaal voor gaat en met jouw passie en talent het verschil maakt.”
”katja’s work is important because she  is building bridges where it’s needed! we need more inspiring people like her!”
”belangrijk project voor een inclusief dansveld en begrip voor mensen die de wereld anders waarnemen.”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.