Nina van Overbruggen met de muzikale podcast 'Bij Ons Op Vier'

Nina zingt, schrijft en maakt muziek en theater en vond een bijbaan in een verpleeghuis in Amsterdam Oost. Daar ontmoette zij unieke Amsterdamse portretten die haar inspiratie gaven voor nieuwe muziek en teksten. In de muzikale podcast komt het allemaal samen: ‘’5 afleveringen gevuld met grootmoeders tips, levenslessen, korte anekdotes verse songs en interviews waarin ik mijn bewoners een podium geef en ze bestook met allerlei vragen o.a. over hoe dat nou is.. Oud zijn?!’’ 

Nina maakt het mogelijk dankzij een crowdfundingcampagne op voordekunst en met een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en meer dan 160 particuliere donateurs haalde ze 8.000 euro op. De podcast wordt nu werkelijkheid. Jelle van Daily Shot of Culture gaat bij Nina langs in de studio waar ze samen met haar creatieve team bezig is met de opnames! 

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van NINA VAN OVERBRUGGEN

” Top om oude(re) mensen meer stem geven in deze huidige maatschappij die wel wat relativering, (levens)wijsheid en geduld kan gebruiken.”
”EEN SUPERMOOI EN BELANGRIJK IDEE VAN NINA OM DE WERELDEN VAN OUDEREN MET JONGEREN RE VERBINDEN DOOR PODCAST EN LIEDJES”
”Omdat ik in Nina geloof en geloof dat dit een prachtig project wordt! En omdat we elkaar als makers zéker moeten helpen’

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.