Guusje Beverdam met haar monografie 'Illusie en Ironie'

Beeldend kunstenaar Guusje Beverdam heeft haar oeuvre in een boek uitgebracht, de monografie ‘Illusie en Ironie’. Via een subsidieaanvraag werd al een deel van de drukkosten gedekt van het boek, maar om de monografie helemaal te bekostigen is ze ook crowdfundingcampagne gestart. In totaal haalde ze meer dan 15.000 euro op dankzij bijna 150 donateurs. Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel droeg bij aan haar campagne. Normaal komt een monografie uit na de dood van een kunstenaar, maar Guusje denkt daar anders over: ”Ik ga niet zitten wachten tot ik dood ben. De lol van zo’n boek wil ik zelf beleven!”

Jennifer en Smita van My Daily Shot of Culture bezoeken haar thuis en hebben een verrassing voor Guusje!

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van Guusje beverdam

”Guusje en haAr werk zijn onverbrekelijk verbonden en volkomen uniek! Als ik rijk was, had ik haar nog meer gegund. Maar het boek komt er!”
”Omdat Iedere keer als ik langs het bankje bij het stadhuis loop, er een grote glimlach op mijn gezicht komt.”
”Guus is een fantastische kunstenaar, en daarnaast steunt ze met raad en daad de kunst en cultuur in Twente en daarbuiten’

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.