Nationaal Militair Museum en de laatste F-100 Super Sabre

Op de plek waar in 1913 de eerste Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht neerstreek, staat nu het Nationaal Militair Museum (NMM). Hier wordt je ondergedompeld in de wereld van de krijgsmacht. Het NMM is ook in het bezit van de laatste F-100 ‘Super Sabre’; een Amerikaanse jachtbommenwerper die onlosmakelijk verbonden is met de Vliegbasis Soesterberg. Maar het was wel aan restauratie toe. Met behulp van de crowd haalde zij meer dan 50.000 euro op dankzij meer dan 930 donateurs, om het vliegtuig in ere te herstellen! In de video gaat vlogger Jip langs bij het Nationaal Militair Museum en spreekt met de conservator van het museum, een donateur en de projectleider van de crowdfundingcampagne, Carla.

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van Nationaal Militair Museum

”DE F-100 is een iconisch jachtvliegtuig dat het waard is om te behouden.”
”Ik herinner mij vliegshows op soesterberg waar ik de f-100 voor het eerst heb zien optreden”
”Geschiedenis moet bewaard worden! en als iemand die erg geïnteresseerd is in deze apparatuur, vind ik dat belangrijk!”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.