Beeldend kunstenaar Roeland en het boek 'De Drieling van Terhole'

Het zijn de verhalen van de dorpsomroeper die de verhalen uit de streek kent en ze zo aan ieder luisterend oor door kan geven. Beeldend kunstenaar Roeland van der Kley zet de streek- en spookverhalen van de dorpsomroeper om in een boek met tekeningen. ”Je hoort ze wat later op de avond in de kroeg als de sprekers al wat op dreef zijn geraakt door het bier. Er gebeuren soms dingen die moeilijk of niet verklaarbaar zijn en als je daar over begint komt het vanzelf los. Ik pikte er een mooi verhaal uit wat op dat moment speelde” vertelt Roeland. Dat is de Drieling van Terhole geworden. Dankzij particuliere donaties via crowdfunding en een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds werd het boek van Roeland werkelijkheid.

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van Roeland

”Zeeuws Vlaanderen is een heel bijzonder en uniek gebied. Heel onderschat, maar heel belangrijk geweest in de geschiedenis en nog steeds.”
”Wij vinden het belangrijk dat streek- en volksverhalen blijven bestaan.”
”Roeland is een mooi mens, veelzijdig kunstenaar en dierenvriend. Ik ben ook trots op zijn werk dat in mijn galerietje een ereplekje kreeg.”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.