Uitgeverij Wilde Haren en prentenboek 'Liever Niet'

Manoe gaat naar de verjaardag van Oma. Op het verjaardagsfeest zijn bekende en onbekende bezoekers. De feestgangers willen allemaal wel een kus en een knuffel van Manoe. Af en toe denkt Manoe ‘liever niet’!

Dit is het verhaal van het prentenboek ‘Liever Niet’. In Toneelgarage Rotterdam neemt vlogger Lieke je mee naar de boekpresentatie waar ze schrijver Zarissa en illustrator Simon vraagt naar het boek dat kinderen verhalenderwijs leert om zelf hun grens aan te geven. Ook Uitgeverij Wilde Haren en donateurs zijn natuurlijk aanwezig op de boekpresentatie en we vragen hen waarom het boek er moest komen en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een prentenboek. In totaal werd er dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en meer dan 220 donateurs 10.000 euro opgehaald.

geïnspireerd geraakt?

Geef aan makers!

Bekijk de projecten op voordekunst.nl

Donateurs over de reden waarom zij hebben gegeven aan het project van Uitgeverij wilde haren

”grenzen leren aangeven is belangrijk voor kinderen en volwassenen en de missie van wilde haren spreekt me helemaal aan!’
”een nieuwe wereld creëren we door kinderen te vervullen met wijsheden, en kleine ondernemers toe te juichen”
”ik wil bijdragen tot het uitbeelden en vertellen van verhalen die nog te weinig onderbelicht zijn”

Matchfunding

het Prins Bernhard Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst en Cinecrowd, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers stimuleren en crowdfunding in Nederland.  Het Cultuurfonds wil initiatiefnemers die op eigen kracht middelen bijeen weten te brengen belonen voor hun inspanningen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk de mogelijkheden tot doneren of doe de Quickscan om te bepalen welke manier van doneren bij jou past! 

De komende weken reizen de vloggers van My Daily Shot of Culture heel Nederland door om bijzondere makers, instellingen en donateurs te ontmoeten die samen een creatief project mogelijk hebben gemaakt. Op deze manier willen we jou laten zien wat voor moois gemaakt is en jou te inspireren ook mee te doen! Bekijk hier nog meer video’s en ontmoet de makers!

Benieuwd welke creatieve projecten mede mogelijk zijn gemaakt door donateurs en een matchfundingbijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds? Bekijk de projecten gesteund door Leve het Geven.